farmors... farmors... farmors... farmors... farmors...

…Riga

I marts i år var min skønne veninde og jeg på tur til Riga – for at købe uldgarn. Vi havde på Fanø strikkefestival mødt en kvinde fra Riga, der solgte kits til de smukkeste, mønstrede, strikkede vanter – som havde butik i Riga. Vi faldt i snak, og hun sagde, at vi da skulle komme og besøge hende. Ja, ja, tænkte jeg – men, Helle tog til handling og linkede hotel- og flypriser til mig.

Og så var jeg klar!

Vi skulle til en by, vi egentlig ikke havde store forventninger til, da vi begge havde en forestilling om en måske lidt grå, gammel by. Det var urimeligt billigt at rejse dertil med fly, og hotellet vi skulle bo på virkede luksuriøst – og billigt. Så lidt mistroiske var vi. Vi havde dog begge hørt godt om byen, og det var jo da også frivilligt, at vi tog dertil.

Men, jeg skal love for, at vores alle-mulige-dårlige-meninger om byen, blev gjort til skamme. Det første der mødte os var en automat i lufthavnen, hvor man kunne købe filtsko…

Og så var vi da ligesom budt velkommen til uld-land. Det blev endnu bedre, for de vantekits, vi så på Fanø, var Letlands traditionelle strikkede uldvanter, med hver sit traditionelle mønster.

Helt fantastisk….

På markedet og i gaderne var der farver…

Børn, unge og gamle, havde alle stærke farver på deres overtøj med farvestrålende pelskanter.

Pelskvaster og skørt garn i deres strikkede huer…

Farvestrålende pels overalt…

Smukke, gamle bygninger (og solskin)…

Nyt i gammelt…

Og så var der uldgarn på markedet, uldgarn Og alverdens farvestrålende syntetiske garner i garnbutikker. Vi fandt dem alle, og udvalgt nøje (vi havde kun håndbagage til flyet!) hvad vi skulle have med hjem.

I den smukkeste garnbutik: “Hobbywool” købte vi uld…

I “Kummode” købte vi akryl og lidt mere uld…

Nu er jeg kommet godt i gang – efter flere forsøg – med min “Riga-trøje”, som bliver designet undervejs.

Jeg maler med garn.

Den er tænkt som en slags souvenir, altså en trøje, der nok ikke bliver så køn, men som minder mig om en dejlig oplevelse…

Vildt spændende, hvordan den ender med at blive:-)

In marts, I was visiting Riga. I didn´t know anything about the city – or about Latvia – but I was told, it was a nice place to go. And they had local wool yarn:-) I went there with my best friend, she allso knits a lot, and we have been travelling together before, and knew, that we would have a great time anyhow.

But, It was indeed a very beautiful and nice city to visit: kindly people, old buildings, many colors everywhere AND a lot of yarn!

We had a great time – go there, if you can!

Now I am knitting a “Riga-sweater” with strong colors, and I am a bit out of my comfort-zone;-)

 

Efterlad en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort