farmors... farmors... farmors... farmors... farmors...

…islandske mønster

Sidste forår deltog jeg i en strikkekonkurrence på Saltum Uldfestival.

Jeg havde mange idéer til designet, som jeg havde besluttet skulle være noget islandsk i islandsk garn (temaet var islandsk og grønlandsk strik), og jeg ville gerne lave en anden “ribkant” end blot ret og vrang.

I mine gemmer faldt jeg over en strikketeknik fra en opskrift fra 80´erne: “islandsk mønster” hed den! Så selvfølgelig skulle det være den.

Det kom i mit design…

Senere kom den i endnu et design…

Og senest i en lille hue…

Sjovt, som det forandrer sig og får nyt udtryk, alt efter hvilke farver, hvilken “funktion” og hvilket materiale, det laves i.

Men, det er jo lige præcist det, som er skønt ved garn og striklerier!

Last year i participated in af competition with knitting. I made an icelandic Lopapeysa with lava, green grass and sheep. I found a pattern (in af book from the 80´s) to use in the beginning at the body, sleeves and at the neck, which I now have been using in other of my designs. Funny to see the difference, when I use other colors, stick sizes or yarns.

But I think, that´s the lovely point in doing knits or crochet!

2 kommentarer

Efterlad en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort