farmors... farmors... farmors... farmors... farmors...

…tørklæde

Så kom der gang i mine fine, grønne strikkepinde:-)
Jeg har besluttet, at 2015 skal være året, hvor mine lagre af garn, stof og diverse skal tømmes inden nyt erhverves – og der er rigeligt!
Derfor har jeg haft gang i garnresterne: 
Et aflangt, trekantet tørklæde mest i mørkegrønt uld – så længe nøglet rækker. 
Derefter lysegrønt uld…

Og se lige hvor heldig jeg var med den lysegrønne rest:  

Starter med 3 masker og tager derefter én maske ud i den ene side på hver 4.række, til det har den bredde – eller længde, man ønsker (halv længde) – så tages tilsvarende ind (2m sammen) på hver 4.række… jeg har strikket retstrikning – men glatstrikning kunne også være fint.
Til slut samles masker op på de 2 skrå sider – én på hver række – og der strikkes eks. rib, 2 ret – 2 vrang, og strikkes 3cm.
Samtidig med lukningen af sidste pind strikkes spredte, eller systematisk, hvis man mere er til det, “bomber”: Der lukkes m af som ved almindelig lukning, men når der skal placeres en bombe (lyder lidt kriminelt!), strikkes 4 m i den maske, der er på pinden. Derefter strikkes 6 rækker på bomben (jeg strikkede kun ret, men der kan også strikkes glat eller rib), og så lukkes den 2.m på pinden hen over den første, dernæst den 3., og den 4. og til sidst den 5. Så er der én tilbage og der lukkes videre indtil en ny bombe placeres…
 

.

Jeg har en svaghed for multicolorgarn – i bundter – men bryder mig egentlig ikke om det strikket! men bruges skal det jo…
…så det kom altså rundt i kanten.

Klar til brug nu frosten igen har gjort sit indtog.
Og så burde jeg strikke en hue i resten af multicolorgarnet – men det gør jeg ikke!

Efterlad en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort